20170527 Kinizsi 100 - 13OTE

Keresés

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hírek
Kinizsi 100!
Rendezvény helyszíne: Budapest, Békásmegyer Viziorgona utca----Tata, Esély Alapítvány Ifjúsági Tábor
Rendezvény ideje: 2017. május 27. 06.55---2017.május 28. 07.55

Képek a galériában.


Kinizsi 100 (szubjektív beszámoló)


Eltelt 7 év! Az első szárny próbálgatasunk a túrázás terén rögtön a mélyvíz volt. 2010 május 29,a kínok napja! Előtte kollégáktól hallottunk hogy végig mentek. 100km gyalog!Mi az? Ha másnak is megy, akkor nekünk is,nem? De!
És jó nehéz hátizsákkal,mert ugye kaja az kell bőven,nem jó cipőben,egy kevés előtanulmány után,tele lelkesedéssel neki is vágtunk. 
A lelkesedésünk a féltáv feléig ki is tartott, onnantól már kezdődtek a problémák,amiket nem jól,vagy nem időben orvosoltunk. Igy 50ig elvergődni felért egy komoly lelkigyakorlattal,nem beszélve az időjárásról,ami szintén nem volt kegyes hozzánk,de az eső már csak hab volt a tortán.

1:0 a Kinizsinek!

Az elmúlt 7 év részemről a testi,lelki, és mentális felkészülésről is szólt, bár nem tudtam mikor fogok újra elindulni rajta. Tudom, vissza kell ülni a lóra,de elég mély nyomokat hagyott az első. Az biztos hogy mégegyszer ilyen felkészületlenül ekkora zakóba nem akartam beleszaladni. 
Sok rövid túra mellett,elmentünk Peti barátommal az El Caminora, megcsináltuk az Országos Kéktúrat,es most a Magyar Zarándokúton voltunk épp,amikor B.Attila nagykorú kitalálta, hogy 46 évesen szeretné újra megcsinálni! 40 évesen már sikerült neki, minden különösebb felkészülés nélkül,mert igen, van ilyen is,csak ők a kisebbség. Így feltette a kérdést,lenne e kedvünk.
Peti időközben egyszer megcsinálta már, és hasonlóan szar élményként élte meg mint az ötvenünket, így nem mutatott túlzott lelkesedést. Gyuri(a gép), egy vállrándítás után már nevezett is volna. Én sokáig hezitáltam, aztán úgy gondoltam hogy most vagy soha. Már van bőven annyi rutin a lábamban és a fejemben, hogy meg tudom csinálni. Zárójelben, aki itt indul, majdnem mindenki ezt gondolja. De ekkora távon, ilyen terhelés mellett, nem lehet biztosra menni.

2017.május 27.  

Körbenézel a rajt előtt, miközben sorba álltok. Mindenki fitt! Jó ránézni az emberekre! Érzed a közösséget velük,mert mindenki tudja hogy egy kollektív szopás részesei leszünk,ki hosszabb,ki rövidebb ideig. 
Néhány fotó az indulás előtt,a szervezők lecsipogják a chipet, és 22 óra 50 perc múlva már csak be kell ülni az autóba, és haza jönni tatáról. Na de micsoda 22 óra 50 perc az!
Nagyon nem elveszve a részletekben,annyit tudok mondani róla, hogy ez most olyan volt,mint mikor józanul tolod végig a bulit. Te tök jól vagy,viszont látod a többiek leépülését. 
Páran már 5-10km-nél ragasztottak. (Leukoplaszttal érdemes előre leragasztani a kényes részeket a lábon)
21km-nél sokan aggódva nézegették a talpukat. 50ig eljutni szép teljesítmény. Tudom,senki nem ezért jött,de egy ponton be kell látni hogy vége,erre az évre ennyi volt. De nagyon sokan persze tovább mentünk. 72nél simán lehetne forgatni egy Walking Dead részt. És onnan még cirka 6 óra van hátra. 
78nal van az utolsó kiszállási lehetőség,ez után már kevés a nagyon rossz állapotú sorstárs. Aki tovább indul,az be fog érni. Nincs más választása!
100km-nél Walking Dead bővített kiadás. Testek hevernek mindenféle a cél körül, és az épületben. 
Szerencsére esetünkben van gyógymód! Egy jó tányér leves, és sok pihenés. De az átalakulás megtörtént, belül...

Mi négyen különösebb sérülés (vízhólyag, kidörzsölődés) nélkül megúsztuk, és sok sok sok sok dolog mellett talán ez volt a kulcs,hogy sikerüljön. 
Persze fájt sok minden. Azt tanultuk hogy Magyarországon nincsenek hegyek,de hajnal 3 körül, az úton lévők többsége eskü alatt vallaná, hogy igenis vannak, és iszonyatosan magasak! Ezeknek a hegyeknek és ezeknek a fájdalmaknak a legyőzése is fejben dől el. 

Mint oly sok minden.

A 2017es Kinizsi 100 teljesítői a XIII.HTP-ről : Bíró Attila,Klenovszki György,Fónagy Péter,Varga Péter

Kinizsi 100 útvonala

                                        Lap tetejére
Támogatók:
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz