Rólunk - 13OTE

Keresés

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Néhány szó rólunk


    Egyesületünk 2007. augusztus 29-én alakult, melyet a Fővárosi Bíróság 16. Pk. 60.769/2007/2. számú végzésében 12.726. sorszámon nyilvántartásba vett, valamint közhasznú szervezetté minősített. Szervezetünk a Budapesti Tűzoltó Szövetség tagja. 

    Az egyesület alapító tagjainak szándéka szerint a jövőben kiemelt figyelmet fordítunk a tűzoltó hagyományőrzésre. A szervezetünk megalakulása előtt, mint baráti kör, és mint hivatásos tűzoltó bajtársak szerepeltünk. Megalakulásunk oka a szervezési és finanszírozási nehézségek, valamint az a tény, hogy működésünk túlnőtte egy nem hivatalos társulás kereteit. Általános céljaink közé tartozik az ifjúságnevelés. Olyan értékes alternatívát kínálunk a szabadidejük eltöltésére, mely egy fényes múlton át egy általunk hitelesen közvetített jövőre irányul. 

    A modern magyar tűzoltóság története gróf Széchenyi Ödön nevéhez, elkötelezett szervező munkájához kötődik, akinek londoni tapasztalataira építve 1870-ben megalakult Budapesten a szervezett fővárosi tűzoltóság. Erre az időszakra a társadalom, de különösen a tűzoltó társadalom hőskorként tekint vissza. Bátor emberek, életüket nem kímélve, kevés és kezdetleges eszközeikkel küzdöttek az elemek erejével. Egyrészt eme győzteseknek méltó emléket kívánunk állítani hagyományőrző tevékenységünkkel, másrészt a társadalom széles köreinek kívánjuk kinyitni a kaput a varázslatos múlt előtt. 


Támogatók:
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz