III. Konferencia - 13OTE

Keresés

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hírek
Hagyományőrző Tűzoltók III. Nemzetközi Konferenciája

 

2016. február 28-án Balmazújvárosban került megrendezésre a Hagyományőrző Tűzoltók III. Nemzetközi Konferenciájára. A rendezvény a Magyar Tűzoltószövetség Hagyományőrző Bizottsága valamint a Balmazújvárosi Hagyományőrző Tűzoltó Egyesület által került lebonyolításra, fővédnöke Dr. Tiba István országgyűlési képviselő, fejlesztésért felelős miniszteri biztos, a helyi tűzoltóság elnöke volt.

Béres Ferenc tűzoltó alezredes a Tűzoltószövetség Hagyományőrző Bizottságának elnöke volt a konferencia levezető elnöke, aki aktuális évfordulókat megidézve, a nagy magyar tűzoltó feltalálókat és találmányaikat bemutatva, a rá jellemző közvetlen, de szigorú stílusban irányította az eseményeket.

A rendezvény Dr. Tiba István köszöntőjét követően Dobson Tibor tű. dandártábornok úr előadásával indult. A Magyar Tűzoltószövetség elnöke bemutatta a szövetség munkáját, jövőbeni terveit. Csóka Károly tű. ezredes a Békés Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke ismertette a kárpát-medencei együttműködés lehetőségeit. Györgyfi Sándor tű. alezredes a Hajdú-Bihar Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke előadásában Hajdú-Bihar Megye tűzoltóságának múltja és jelene elevenedett meg. Ürge Lajos a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka a szlovákiai önkéntes tűzoltóság történetét, jelenlegi helyzetét tárta a résztvevők elé.

Dr. Berki  Imre a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatója a Dualizmuskori Magyar Királyság tűzoltó felszereléseiről és egyenruházatáról tartott tudományos alaposságú előadást a résztvevőknek, elősegítve ezzel a hagyományőrző munkát. Dr. Borsos Mihály fotóművész az előkészítés alatt álló Tűzoltó Szerkocsik Magyarországon című tudományos-művészeti fotóalbumot ismertette meg a résztvevőkkel.

A szünetben az érdeklődők megtekinthették a megyei hagyományőrző tűzoltók muzeális szereit, valamint Báthor Pál vezetésével a Jászapáti Önkéntes Tűzoltók vízipuska bemutatóját.

A nemzetközi konferencia beváltotta a hozzá fűzött reményeket, közelebb hozta egymáshoz a hagyományőrzéssel foglalkozó tűzoltó egyesületeket, hasznos információkkal segítette elő munkájukat.
Támogatók:
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz