20160710 Szlovákia Markusovce - 13OTE

Keresés

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hírek
Nemzetközi Tűzoltó Fesztivál


Rendezvény helyszíne: Szlovákia Markusovce 
Rendezvény ideje: 2016, július 10-én


Idén első alkalommal rendezték meg Matejovce melletti Markusovcén nemzetközi történelmi tűzoltó technikai kiállítást, mely július 09-10-én, szombaton és vasárnap zajlott a város Fő terén, a katolikus templom előtt illetve a település kastély parkjában. Rendezvényre hivatalosak voltak csapatok Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Németországból és természetesem mi Magyarországról.

„A kiállítás azért volt különleges, mert más típusú technikát próbáltak a településre hozni, mint amiket az érdeklődők nap mint nap láthatnak"
A kiállított autók, felszerelések között inkább azok voltak amiket a mai nap is használnak.
Csehországból három csapat érkezett akik közül a Klatovy gőzfecskendő bemutatója keltette a legnagyobb érdeklődést..
XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- és Sport Egyesületet képviselte csapatunk mivel a Matejovce nad Hernadom csapatát már több éve meghívjuk a saját rendezvényünkre. A szervezők kérésére mi csak díszvendégek voltunk a rendezvényen, de bemutató jelleggel azért szerepelt a csapatunk ezzel is megköszönve a meghívását.
A szervezők megköszönték a részvételünket és elvittek a közelben lévő lőcsei várba és egyben meghívtak a két év múlva esedékes rendezvényre ismét.


Támogatók:
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz