20170609 Litomerice - 13OTE

Keresés

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hírek
VII. Országos Tűzoltó Találkozó és
zoltó Fecskendők Kiállítása
Litomerice
 

Rendezvény helyszíne: Csehország, Litomerice
Rendezvény ideje: 2016. június 09-10.


Beszámoló


2017. június 9-10-én került megrendezésre Litomericében a Tűzoltó hagyományőrző ünnepély, amely Csehország legnagyobb tűzoltó rendezvénye.

Hazánkat és a Magyar Tűzoltó Szövetséget három fő kíséretében Béres Ferenc tű. alezredes úr a Magyar Tűzoltó Szövetség Hagyományőrző Bizottságának vezetője képviselte.

A kiállításon a látogatók a kézi fecskendőktől kezdve a gőzfecskendőkön, motoros szereken, veterán tűzoltó autókon át a legmodernebb technikákig tekinthették át a tűzoltó szerek fejlődését.

A kiállító önkéntes- és hivatásos tűzoltó testületek bemutatták történetüket, fejlődésüket.

A két napos rendezvény a szakmai érdeklődők mellett nyitva állt a nagyközönség előtt is, több mint húszezer ember tekintette meg a rendezvényt, melynek leglátványosabb része a tűzoltó felvonulás volt.
A felvonuláson a Cseh Köztársaság belügyminisztere, a város püspöke, valamint a Cseh és Szlovák tűzoltóság vezetői előtt haladtak el a tűzoltó szerek a legmodernebb technikáktól a veterán- és a lóvontatású szerekig.

A felvonulás üde színfoltja volt a XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- és Sport Egyesület Piaggo típusú három kerekű kismotorból kialakított létesítményi tűzoltó szere volt.

Képek a galériában.

Támogatók:
















 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz